علی تاجرنیا کیست؟| دندانپزشکی که گزینه اصلی ریاست هیات مدیره استقلال است
رویداد ۲۴| روح انگیز دری: نام علی تاجرنیا یکی از چهرههای فعال حزب مشارکت و سپس اتحاد ملت، حالا به عنوان گزینه ریاست هیات مدیره باشگاه استقلال مطرح شده است. تاجرنیا در ایام انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم نیز در ستاد پزشکیان حضور داشت و رئیس ستاد انتخاباتی مسعود پزشکیان در استان تهران بود.
برخی منابع خبری در روزهای اخیر مطرح کردند که پس از تغییرات صورت گرفته در راس هلدینگ خلیج فارس مقرر شد هفته آینده مدیرعامل و اعضای جدید هیات مدیره باشگاه استقلال معرفی شوند. بر این اساس گفته شده که علی تاجرنیا به زودی به عنوان رییس هیات مدیره باشگاه استقلال معرفی و جایگزین احمد شهریاری میشود. او پیش از این عضو هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال و عضو هیئت مدیره باشگاه استقلال نیز بوده است.
تاجرنیا متولد سوم شهریور ۱۳۴۸ در قم در خانوادهای مذهبی است. پدر تاجرنیا روحانی است و خود او نیز از جانبازان جنگ ایران و عراق است.
تاجرنیا همچنین دارای مدرک دکتری دندانپزشکی - متخصص پروتزهای دندانی است و دارای پسری به نام محمدحسن است و خود فرزند یک روحانی اهل قم بوده است. همچنین وی سالها به عنوان عضو شورای عمومی و مرکزی دفتر تحکیم وحدت فعالیت کرده است. است و عضو هیئت مدیره انجمن دندانپزشکان ایران نیز است و همچنین طی سال ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۷ نماینده گروه دندانپزشکان ایران در شورایعالی سازمان نظام پزشکی نیز بوده است. او در اوج اپیدمی کووید ۱۹، معاون توسعه سازمان نظام پزشکی کشور بوده است.
وی عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی جامعه پزشکی ایران است و عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت ایران اسلامی در گذشته بوده و در حال حاضر نیز عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت است.
تاجرنیا؛ جوانترین نماینده دوره ششم مجلس شورای اسلامی
تاجرنیا در مجلس ششم جوانترین نماینده مجلس و عضو کمسیون امنیت ملی و سیاست خارجی بود و در زمان انتخاب به نمایندگی تنها ۳۰ سال سن داشت. تاجرنیا همچنین به همراه فاطمه حقیقتجو و علیاکبر موسوی خوئینی و چند نفر از نمایندگان مجلس که سابقه عضویت در دفترتحکیم وحدت را داشتند، برای اولین بار فراکسیون دانشجویی را تشکیل دادند. این فراکسیون پیگیر اعتراضات دانشجویی ۱۸ تیر ۱۳۷۸ و حوادث پس از آن، بود.
تاجرنیا و بازداشت در سال ۱۳۸۸
او که در کمیته صیانت از آراء ستاد میرحسین موسوی عضویت داشت، در جریانات مربوط به انتخابات ریاستجمهوری ۱۳۸۸ بازداشت شد. تاجرنیا در دادگاه معترضین اعتراضات ۱۳۸۸ به اتهام اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور و نیز تبلیغ علیه نظام به ۶ سال حبس تعزیری و به دلیل توهین به محمود احمدینژاد به ۷۴ ضربه شلاق محکوم شد.
پایگاه خبری پارلمان نیوز در مرداد سال ۱۳۸۸ در گزارش دادگاه تاجرنیا از بازداشت همسر او در حاشیه دادگاه خبر داد و نوشت: «خانواده علی تاجرنیا از جمله همسر، برادر و همسر برادرش در حالی که اجازه ورود به دادگاه را نیافتند بیرون از دادگاه منتظر ایستاده بودند تا شاید بعد از دادگاه برای لحظاتی دکتر تاجرنیا را ملاقات کنند. بعد از پایان دادگاه چند مامور لباس شخصی به سراغ زهرا میریونسی، همسر تاجرنیا آمدند و از او خواستند کارت شناسایی خود را ارائه دهد و تابعیت ایرانی یا خارجی بودن خود را اعلام کند، اما او به دلیل همراه نداشتن کارت شناسایی بازداشت شد، برادر و همسر برادر تاجرنیا به این اقدام اعتراض کردند که این اعتراض آنها نتیجهای جز بازداشت شدن آنها در پی نداشت».
تاجرنیا بعد از برگزاری دادگاه تجدیدنظر به یک سال حبس محکوم و در آذرماه ۱۳۸۹ از زندان آزاد شد. حمید فاتحنیا، وکیل تاجرنیا در سال ۱۳۸۹ در گفتگو با ایسنا درباره آزادی وی گفت: «موکل من بر اساس رای دادگاه تجدیدنظر به یک سال حبس محکوم شده بود. او از ۲۹ خرداد ۸۸ و به دنبال بازداشت اولیه به زندان منتقل شد که پس از گذشت ۱۴۴ روز حبس اولیه به قید وثیقه آزاد شد و در ادامه نیز پس از حکم قطعی دادگاه تجدیدنظر فروردین ۸۹ به زندان بازگشت که در نهایت پس از پیگیریهای فراوان از زندان آزاد شد.»
تاجرنیا و انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰
علی تاجرنیا در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ به عنوان نماینده محسن مهرعلیزاده فعالیت داشت. بعد از ممانعت از ورود او به عنوان «نماینده محسن مهرعلیزاده کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری» به ساختمان صدا و سیما جهت حضور در برنامهای تبلیغاتی ستاد انتخابات این کاندیدا بیانیهای صادر و تاکید کرد: «صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، مانع ورود نماینده دکتر محسن مهرعلیزاده برادر گرامی دکتر علی تاجرنیا از نخبههای علمی و سیاسی کشور و نمایندهی دورهی ششم مجلس شورای اسلامی، برای شرکت در گفتگوی ویژه خبری شد. این اقدام نشانگر آن است که کنترل و محدودیت مطالب با تفسیری جدید توسط کمیته انتخابات رسانهملی به محدودیت نمایندگان کاندیداها نیز تسری یافته است. این رویه را میتوان گامی دیگر در ادامهی روند رقابت ناعادلانه و نابرابر دانست که صرفا در خصوص تنها کاندیدای اصلاح طلب این دوره، اِعمال میشود.»
بیشتر بخوانید: کوثر یوسفی کیست؟| اولین رئیس زن هیات نظارت بانک مرکزی را بشناسید
تاجرنیا در تیرماه سال ۱۴۰۰ در گفت و گویی درباره مهرعلیزاده گفت: «با اینکه آقای مهرعلیزاده شخصیتی بودند که مدیر قوی اجرایی بودند و شاید در عرصههای سیاسی خیلی حضور پیدا نکردند، اما بعد از سالها نام خاتمی را از تلویزیون آوردند و بعد از سالها دفاع کردند.»
تاجرنیا و ریاست ستاد انتخاباتی پزشکیان در تهران
او به عنوان رییس ستاد انتخاباتی مسعود پزشکیان در انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم فعالیت کرد. او همچنین در گفتگو با خبرآنلاین درباره آشنایی خود با مسعود پزشکیان گفته است: «دانشجوی سال دوم دندانپزشکی تبریز بودم و آقای پزشکیان جراح عمومی بودند و برای دوره فوق تخصصی در دانشگاه تهران بودند. همیشه میشنیدم که یک فردی بنام پزشکیان از دوره دانشجویی قبل از انقلاب در حرکتهای آزادی خواهانه و عدالت طلبانه پیشرو بوده و بعد از پیروزی انقلاب و دوران جنگ نیز سعی کرده بچه مسلمانها را تقویت کند. ولین صحنهای که از دکتر پزشکیان به یاد دارم در نمازخانه خوابگاه شهید شایانمهر دانشگاه علوم پزشکی تبریز بودیم و آقای دکتر پزشکیان وارد شد و به دیوار تکیه داد و برای جمع شروع به صحبت کرد. در آن زمان آثاری از سیاستهای تعدیل آقای هاشمی رفسنجانی داشت خودش را در تورم، شکاف بیشتر بین فقیر و غنی نشان میداد و این دوره آغاز انتقادهای انجمنهای اسلامی و دفتر تحکیم وحدت نسبت به هاشمی رفسنجانی بود. این ماجرای آشنایی بنده با دکتر پزشکیان است و بعدها این ارتباطات حفظ شد به عنوان کسانی که نسل اول بچههای انجمن اسلامی در دانشگاه تبریز بودند».